Terci de orez chinezesc 稀饭

de AndreeaJ in Mancaruri de post, 16 Ian 2011 | 8309 vizualizari

 

O mancare satioasa, fara carne, numai buna pentru zilele friguroase de iarna.

 

INGREDIENTE

  • 100 g orez
  • 300 ml apa (sau supa de pui)
  • 6 ciuperci negre uscate
  • o bucata de ghimbir
  • 3 catei de usturoi
  • 2 fire de ceapa verde
  • sare
  • 1 lingurita sos de soia
  • 1 lingurita ulei de susan
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Terci de orez chinezesc 稀饭:

Orezul il spalam bine de tot in mai multe ape. Aici neaparat trebuie sa folosim orez cu bobul rotund.
Punem ciupercile negre uscate intr-un castron cu apa calda si le lasam la inmuiat cam 30 de minute.
Luam o oala cu fundul gros, punem in ea orezul iar peste orez turnam de 300 ml apa (in cazul meu) sau supa daca optati pentru ea. Fierbem la foc mic pana ce orezul incepe sa "infloreasca", iar lichidul format sa se ingroase.
Fiertul orezului trebuie sa dureze in jur de o ora pentru a ajunge la o consistenta usor legata, iar boabele de orez nu mai sunt intregi. Adaugam sare dupa gust si mai lasam un pic sa fiarba.
Scurgem de apa ciupercile negre si le taiem bucati. NU aruncam apa in care au stat, o vom folosi mai incolo.Tocam marunt usturoiul si bucata de ghimbir.
Separat, intr-o tigaie incingem o lingurita de ulei, punem usturoiul si ghimbirul si calim cateva secunde, adaugam si ciupercile si continuam sa calim inca 2 minute.Peste ele turnam apa amestecata in care au stat ciupercile si lingurita de sos de soia.Lasam pe foc pana scade lichidul si luam tigaia de pe foc

Intr-un bol punem terciul de orez fierbinte,
iar peste el punem ciupercile din tigaie, asezonam cu ceapa verde.Deasupra picuram lingurita de ulei de susan.

si este gata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Terci de orez chinezesc 稀饭" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

mihaelar63 1

16.01.2011, 21:14

Tentanta reteta

RuxyRux 1

16.01.2011, 21:19

Ce reteta deosebita!

MotanLaOale 1

17.01.2011, 10:01

interesant

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pilaf de orez cu soia prajita